Dom > Знање > Sadržaj
Метод кориштења пешкара и метод одржавања
- Jun 13, 2018 -

Метод кориштења пешкара и метод одржавања

Како се користи:

1.     Пешкир који користимо за различите сврхе треба да буде другачији. Број пешкира који се користи по особи дневно треба да буде 4-5. Подијељена је на прање лица, прање ногу, купатило и свакодневно лично одржавање малих пешкира.


2.     Обратите пажњу на здравље ручника, често переш, марљиво кување, сунце, недељно дезинфекцију пешкира. Не влажите мокре пешкире у купатилу за вентилацију, јер бактерије и вируси у влажном пешкиру дуго времена за опстанак, узгој брзине геометријског раста.


3.     Сви производи имају рокове истицања, стручњаци кућног текстила сматрају да је коришћење ручника у просеку око 3 месеца, превазилази време коришћења пешкире, постаје прљаво и тврдо, онда ће угрозити здравље и постати нови извор загађења .


4.     Када купујете производе од пешкире, морате пажљиво да изаберете, не само пожелите јефтино. Многи јефтини пешкири изгледају веома лепо, осећају се добро, али заправо су направљени од отпадних сировина и сиромашних хемијских боја, неке хемијске боје садрже и бензинске карциногене супстанце. Људи користе ову врсту пешкире за прање лица, баш као што се користе индустријске воде за прање воде, могу озбиљно оштетити кожу, угрозити здравље.


5.     Разлика између квалификованог брисача и лажног пешкета: Квалитетни пешкир је пухаст, мекан и има добру апсорпцију влаге, топлотну изолацију и отпорност на топлоту. Лажни пешкири су једноставни за пилинг, промена боје, апсорпција воде није јака.


6.   Правилно прање, редовна дезинфекција: пешкири су често у влажном стању и веома је лако узгајати штетне бактерије, гриње и друге микроорганизме, који имају већу штету нашем тијелу, тако да често треба прање, сунчање или ултраљубичасту дезинфекцију и правилно складиштити. Обустави се на сувом простору за проветравање при сушењу, сушење природним хладним сушењем или сушење топлим ваздухом.

Избегавајте остатке зноја људског тела, тако да ручник крхка оштећења, да би се избегла маст коже, остатак коже, узгајање бактерија, тако да пешкир ствара мирис, косу лепљива. Прање свих памучних пешкира како би се избегло прегревање и дуго сушење.


Сушење сушара у сушилици може учинити памучним пешкирима пухастим и меким, док виси на висини не постиже овај ефекат.